maandag 12 augustus 2013


Dag 9: zaterdag 10 augustus 2013
Gisteravond telefonisch contact gehad met Coen Sedee. We spreken af, dat we hem, Irena en Nadine zaterdag om 17.00 uur ontmoeten bij de Pieterskerk.
De weerverwachting voor vandaag is regen, maar als we opstaan is het wel bewolkt maar droog. De regen blijft uit tot achter in de middag.
Riga is een grote stad verspreid over een heel groot oppervlak. Maar de oude binnenstad is klein en overzichtelijk. We bezoeken en bekijken de historische gebouwen, die allemaal hun eigen geschiedenis hebben.














In de voormalige hangars voor zeppelins wordt dagelijks een grote markt gehouden. We lopen langs talloze groenten-, vlees-, vis- en levensmiddelenkramen. Buiten de hallen staan kramen met kleding, huishoudelijke apparatuur etc. Een vlooienmarkt voor retro- en vintagespulletjes vinden we niet.




Om 17.00 uur ontmoeten we Coen, Irena en Nadine. Met z’n vijven maken we nog een wandeling door de stad, waarbij Irena ons het een en ander vertelt over de geschiedenis. Intussen is het gaan regenen.
Met de auto van Coen rijden we naar het Lido. Een enorme eetgelegenheid waar heel veel mensen op af komen. Na het eten drinken we koffie in de flat van Coen en Irena. Een zogenoemde “Stalinflat” degelijk gebouwd in de dertiger jaren van de vorige eeuw. Andere flats in de omgeving worden “Chroetsjovflats” genoemd. De zijn van een later tijdstip en minder van kwaliteit.
Naar de flat van Coen en Irena is gauw zo’n 10 km rijden. Na de koffie brengt Coen ons naar de City Camp. Daar nemen we afscheid en spreken af dat zij ons t.z.t. in Alkmaar komen bezoeken.



Dag 10: zondag 11 augustus 2013
Om 11.00 uur rijden we weg van City Camp. We doen boodschappen in een groot winkelcentrum en rijden dan de oude stad van Riga in om rondom de Alberta Iela prachtige Jugendstilgevels te bekijken. Deze gevels zijn een trekpleister voor toeristen. Er lopen er veel rond met een fototoestel voor hun gezicht.





Daarna verlaten we Riga en zetten koers naar Tartu, dit ligt in Estland. In het stadje Valka/Valga gaan we grens tussen Letland en Eestland over. De grens loopt door dit stadje. Valka is het Letse deel en Valga is het deel van Estland. De reis naar Tartu gaat over en glooiende rustige weg en door heel veel bos. In het centrum van Tartu vinden we een mooie parkeerplaats voor de nacht. ‘sAvonds maken we een korte wandeling in de buurt van de camper. Morgen gaan we de rest van de stad bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten