woensdag 7 augustus 2013



Dag 5: dinsdag 6 augustus 2013


Met de oranje vouwfietsjes rijden we vanaf de City Camp naar het oude centrum van Kaunas. Dit is zeker de moeite waard. I.t.t. tot Klaipeda staan hier in het oude centrum mooie oude gotische gebouwen. Daarnaast is het er levendig en gezellig met winkels, restaurantjes en barretjes. Het weer is prachtig dus er zijn veel zonnig geklede mensen op straat.

Aan de hand van onze Insight Guide fietsen we langs alle bezienswaardigheden. 




Ook bekijken we her en der winkeltjes. Op een 1 km lange, boulevardachtige winkelstraat staan jonge Litouwse muziektalentjes viool of fluit te spelen.


We eindigen ons bezoek aan het oude centrum met een goede lunch op een van de terrassen. Daarna fietsen we terug naar City Camp. Onderweg stoppen we nog even om het kerkhof te bekijken.


We gooien ons vuile water weg, tappen drinkwater en vertrekken met de camper naar Trakai. Een bezoek aan de fiatgarage voor het pompje van de ruitenspoeier laten we zitten. Het is daar veel te warm voor.

Trakai was tot 1323 de hoofdstad van het groothertogdom Litouwen. In dat jaar werd de hoofdstad verplaatst naar Vilnius. Dit ligt zo’n 25 km van Trakai. Vilnius gaan we later bezoeken. Nu eerst een dagje relaxen op de camping.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten