donderdag 15 augustus 2013


Dag 13: woensdag 14 augustus 2013
Gisteravond, vannacht en vanochtend: regen! De buien variëren van miezeren tot kletteren. Als de lucht vandaag nog een beetje opentrekt gaan we een tocht op de racefiets maken.
De wens is de vader van de gedachte!
Gisteren schreven we, dat we in het plaatsje Vasknarva tegen de grens met Rusland opreden. Nini heeft het bord nog eens goed bekeken en de tekst vertaalt. Er staat: privé eigendom, alleen betreden met toestemming van de eigenaar.  Niks geen Rusland dus. Gewoon een lap grond van een Est. Ver daar achter moet Rusland liggen.
In de middag klaart het op. We springen op de racefietsen voor een mooie tocht door het natuurgebied waarin de camping ligt. Na 10 km krijgt Nini een lekke band. Band verwisselen en weer door. Onderweg een paar regenspetters, maar dat mag onze lol niet drukken. Het terrein is glooiend, dus we moeten ook nog een kleine inspanning leveren. Goed voor de spieren.

Dag 14: donderdag 15 augustus 2013
We vertrekken voor een rit naar het eiland Saaremaa. Dit ligt voor de kust van Estland. We ontdekken, dat de TomTom kapot is. We kunnen geen bruikbaar GPS-signaal ontvangen. Vandaag rijden we dus ouderwets “op de kaart”. En dat lukt best.
In het stadje Virtsu nemen we de veerboot naar Saarema. Het is een half uurtje varen. Op het eiland rijden we naar het stadje Kuressaare. Hier kopen we een nieuwe TomTom en vinden we een (betaalde) plek voor de nacht op het parkeerterrein van een hotel.

Zo meteen in het stadje een hapje eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten